achterzijde balk

    Home   |   Nieuws   |   Wie ben ik   |   Verslagen  |   Media  |   Agenda   |   Sponsors   |   Links   |   Gastenboek  |  Contact


Ostricourt BMC4 30-09-2012

Vijfde wedstrijd Belgian Max Challenge

 

Inmiddels de vijfde wedstrijd voor het Belgisch kampioenschap. Dit keer naar Ostricourt (F). Kevin reed hier vorig jaar de sterren van de hemel onder natte omstandigheden, want toen hadden we de hel dag regen. Maar dit keer zou het droog blijven.
Op vrijdag ‘s ochtends weg, een dikke drie uur rijden, maar Kevin reed zijn eerste ronden al rond elf uur. Bleek de baan heel langzaam te zijn, probeerden we van alles en nog wat, maar bleven de tijden van Kevin de hele vrijdag langzaam. Viel zelfs een sessie uit omdat we de kart niet gestart kregen vanwege een startmotor die zijn werk niet wilde doen.

Op zaterdag eigenlijk hetzelfde gebeuren want toen vielen er twee sessies uit van de vijf vanwege een kapotte bobine en tandwielen die ineens zonder tanden zaten. Toch kon Kevin in de laatste sessie zijn tijd behoorlijk verbeteren, alleen was deze sessie maar 10 minuten. We dachten het een en ander qua afstelling goed te hebben, maar zondag bleef een dag met problemen. Gelukkig net alleen voor ons want iedereen scheen te knoeien met dan weer teveel grip, dan weer te weinig. Bij Kevin was er onderstuur de bocht in en bij uitkomen of teveel grip, of veel overstuur waardoor hij niet weg kwam. Toch werd de baan wel sneller, en boekten ook wij vooruitgang.

keffie

Zondag
Op de wedstrijddag was de vrije training niet zoals het hoorde. Ondanks dat Kevin zich elke ronde verbeterde, reed hij zich op het laatst ook vast achter een andere rijder, en was de training eigenlijk te kort om nog iets te doen. Maar de tijdtraining boekte hij met nieuwe banden veel vooruitgang want hij reed zich in de 57 seconden, waarbij hij eigenlijk de voorgaande dagen nauwelijks in de 58 kon rijden. Dit keer reed hij met een groepje rijders mee die steeds sneller gingen en ook Kevin wisselde regelmatig van positie. Maar tijdens het eruit remmen van een van zijn tegenstanders kwam hij in het vuil terecht en brak de achterzijde uit. De tegenstander had dit niet verwacht en raakte Kevin zodat hij helemaal van de baan schoof. De twee of drie ronden erna kon Kevin zijn tijd niet verbeteren en reed hij een veertiende tijd. Dit betekend dat hij elke keer als veertiende mocht starten in de serie van drie wedstrijden van 8 minuten. Kevin had ook nig in deze training zijn banden verbrand, en deze zouden in de loop van de dag er ook niet beter op worden.


De eerste wedstrijd deed Kevin het best wel goed want door zijn tegenstanders buitenom te passeren kon hij behoorlijk opklimmen. Toch kwam hij topsnelheid te kort, maar maakte hij een hoop goed door zijn bochtentechniek. Hij was voortdurend aan het vechten voor zijn positie, verloor de ende ronde een aantal plaatsen, om de volgende ronde weer een paar plaatsen goed te maken. Toch schoot het allemaal niet op want hij eindigde op een 13de plaats. Reed trouwens maar 0,2 seconde langzamer dan de snelste ronde.


start kevin ostricourt

 

De tweede wedstrijd klom Kevin zelfs in een paar ronden naar een tiende plaats, maar werd er weer vanaf gereden, en kwam ook nu even naast de baan terecht. Weer vanaf de laatste plaats zich naar voren rijden, en hij kon enkele plaatsen goedmaken. Nu een 16de plaats.
De derde wedstrijd weer een tik van een van zijn tegenstanders en nu in de eerste ronde. En dit keer ging het nog langer duren want hij hobbelde zo’n 12 seconde door het gras. Dit keer een 18de plaats.

Maar Kevin stond wel in de A-finale op de een na laatste startplaats. We konden eigenlijk de hele dag niet een goede afstelling vinden van de kart, en het was zelfs zo erg dat de achterbanden totaal opgevreten leken. Allemaal rullen aan de binnenzijde van de achterbanden, zodat Kevin het gevoel had dat hij op kogellagers reed. Dus had hij het naar omstandigheden het goed gedaan, maar nu de finale nog. De start was in elk geval goed, want Kevin lag na een ronde al op een 25ste plek. En hij bleef klimmen want hij speerde als een gek door het veld heen. Hij lag even op een twintigste plaats, remde een van zijn tegenstanders eruit, maar werd aan de achterzijde geraakt door een andere rijder die Kevin gelijk volgde toen hij zijn tegenstander passeerde. Kevin ging rond, viel terug naar een laatste plek en kon weer opnieuw beginnen. Dit keer als 27ste over de finish. Ondanks de tegenslagen het hele weekeinde was dit meer dan we verwachtten.
Volgende race is in Genk.