achterzijde balk

    Home   |   Nieuws   |   Wie ben ik   |   Verslagen  |   Media  |   Agenda   |   Sponsors   |   Links   |   Gastenboek  |  Contact


Genk BMC3 24-06-2012

Derde wedstrijd Belgian Max Challenge

Ook deze wedstrijd werd verreden op het Belgische Genk. Ook nu weer de vrijdag en zaterdag trainen, en zondag de wedstrijd. Inmiddels wel wat minder deelnemers, maar nog steeds meer dan 50 rijders. De concurrentie blijft in elk geval groot, en Kevin vind dit alleen maar leuk.

De vrijdag en zaterdag werden weer gebruikt voor de afstelling, en zondag weer de gebruikelijke vrije training en tijdtraining in een stint van acht minuten. Daarna weer drie races van acht minuten en vervolgens een A- of B-finale.

De vrije training ging voor Kevin eigenlijk best goed, want met een set vrijwel nieuwe banden reed hij een zevende tijd. In de tijdtraining weer een set nieuwe banden, en dit keer een 11de tijd in zijn groep.

In de eerste sessie (de eerste regenrace en de eerste keer dat Kevin met voorremmen en Vega's in natte omstandigheden reed) viel Kevin terug bij de start, maar klom hij wel naar een 13de plaats, om daarna van de baan te raken. Dit keer was hij niet zo snel op de baan terug en kon hij van achteraf beginnen. In de laatste ronde schoot hij nog een keer van de baan, en de reden daarvan was omdat hij paps een foto van hem zag maken. Zal wel schrikken geweest zijn. In elk geval een 24ste plaats.

De tweede sessie was ook weer onder natte omstandigheden, maar dit keer kwam Kevin wel naar voren. Kwam zelfs even op een zevende plaats terecht, maar in het gevecht dat hij had met zijn tegenstanders, verloor hij door een stuurfoutje weer enkele plaatsen en viel zelfs nog verder terug. Maar ook nu weer kwam hij terug op een negende plaat, maar moest deze weer inleveren omdat hij nummer acht nog in de laatste bocht wilde pakken, maar te wijd uit deze bocht kwam. Maar een tiende plaats was zeker niet slecht.

De derde natte sessie zat Kevin bij de start in het crashgeweld en viel hij terug naar een negentiende plaats. Ook nu weer opklimmen, om daarna een tik te krijgen en van de baan te raken. Schoot allemaal niet op en Kevin eindigde op een achttiende plaats. Net een punt te kort om de A-finale te halen. Dus een start op de tweede startplaats in de B-finale.

En deze start in deze natte B-finale was buitengewoon, want Kevin lag eerste na de start, en liep zelfs van zijn tegenstanders weg. Alleen zijn teamgenoot Randy Nauwelaers bleef in de achtervolging, en Kevin zag hem inderdaad aankomen. Om toch te finishen en er niet af te vliegen liet hij Randy passeren, en bleef hem daarna volgen om te kijken hoe deze het er vanaf bracht. Zo eindigde Kevin op een tweede plaats, op zo'n 3 seconde van Randy en op zo'n 9 seconde van de derde plaats. Kevin blij, maar ineens bleek hij gediskalificeerd te zijn. Navraag bleek een jumpstart te zijn, maar de wedstrijdleider had doorgegeven dat Kevin een tijdstraf kreeg van 5 seconden. Dit was verkeerd opgenomen, maar de uitslag werd gecorrigeerd, en Kevin bleef tweede. De jumpstart had hij niet gemaakt, want Randy vertelde Kevin na de wedstrijd dat hij startend op een derde plaats, juist niet naar voren kon komen vanwege de slechte start van de man op de pole. Deze kwam niet weg, Randy ook niet, maar Kevin in de andere rij wel. En de man achter Kevin had ook een beroerde start, want hij zat naast Randy en deze kon dus niet insturen om achter Kevin te komen. Pas na drie bochten lag Randy op een tweede plaats en toen was Kevin al weg. Maar halvewege de wedstrijd kwam Randy toch langs Kevin.

BMC3

Start B-finale. Een jumpstart voor Kevin???

In elk geval gaat het steeds beter met Kevin, en het is eigenlijk zoals de omroepster zei tijdens de race, Kevin en Randy horen niet in de B-finale thuis maar horen in de A-finale te rijden. Maar volgende keer beter.