achterzijde balk

    Home   |   Nieuws   |   Wie ben ik   |   Verslagen  |   Media  |   Agenda   |   Sponsors   |   Links   |   Gastenboek  |  Contact


Genk BMC1 25-03-2012

Eerste wedstrijd Belgian Max Challenge Genk

De eerste wedstrijd in 2012 werd weer verreden op het circuit Genk. Voor Kevin een nieuwe klasse, namelijk de Senioren, dus een andere motor met powervalve, en schijfremmen op de voorwielen. Enekel weken voor de wedstrijd hadden we de kart en een motor klaar, en Kevin heeft dan ook getraind. Het remmen vond hij prachtig want hij stond binnen 5 meter stil, volgens hem. Ook de powervalve deed zijn werk want Kevin had het over een schop onder zijn kont. En op de eerste dag ging Kevin al sneller dan hij gereden had in de Junioren, ondanks dat hij nog op Mojo-banden stond die nog over waren van vorig jaar.

Voor de wedstrijd zijn we zoals gewoonlijk al op de donderdagavond naar het circuit gereden, de boel opgezet en ook Dirk van der Pol was er al met de vrachtwagen. De volgende dag Kevin laten rijden op Mojo's, en hij kwam wel een seconde tekort. Daarna van Dirk een set Vega's gekregen, en dat ging een stuk beter want Kevin reed een 54,7 en was daarmee een van de snelste rijders. Van Dirk moesten we de kart nog volhangen met lood, en met 5 kilo lood erbij reed Kevin een 54,5. Nog meer lood en toen werden de tijden ineens een stuk langzamer. Toch bleef Kevin wel in de 54-tigers rijden, wat goed was want ook van de andere rijders zakten de tijden in.

Op zaterdag zat Kevin er weer goed bij, alleen bleek hij nog steeds te licht qua gewicht. Maar na het omhangen van de nodige "gewichtige" onderdelen (lood dus), bleek dat Kevin nog steeds goed mee kon komen, vooral op nieuwe banden. Het rijden met de Vega's viel in elk geval reuze mee, na alle verhalen aangehoord te hebben hoe slecht of moeilijk deze banden zouden zijn. Wat wel tegenviel met deze banden was de ernorme verbeterde wegligging. Dat verbeteren was wel goed, alleen kreeg Kevin last van zijn nekspieren omdat de G-krachten een stuk hoger waren dan bij de Junioren. Ook kreeg hij regelmatig last van zijn handen omdat door de handrem die op het stuur zit.

Kevin zijkant

Vertrouwd beeld van Kevin.......

De zondag was weer eens iets anders dan normaal. vanwege de vele inschrijvingen (60 rijders) werden de rijders in vier groepen opgespiltst, en reed elke groep in drie manches van 8 ronden tegen een andere groep. De uitslagen worden dan bij elkaar geteld, en dit maakt dan dan je in de A- of B-finale mag starten. Daarvoor wordt nog een vrije en een tijdtraining gereden, en die tijdtraining is best wel cruciaal want elke manche moet je weer op die plek starten. En in de tijdtraing ging het weer mis voor kevn want een verschoven achteras zorgde voor een gebroken ketting in de tweede ronde. Kevin had al gezien dat hij 0,9 seconde sneller was in die ronde over twee secties (de baan heeft er drie), en hij kon een stuk snller. Nu kwam Kevin uit op een 26ste plaats, en dat betekende bijna van achteraf starten. Dit is vrijwel niet goed te maken in 8 ronden, maar Kevin deed het niet slecht.

De eerste manche was een goede start, maar werd Kevin geraakt door een andere tegenstander en schoot hij van de baan na 200 meter. Toch weer gauw de baan op, en dan in de achtervolging vanaf de laatste plaats met een radiator die op half zeven hing en een zijbak die recht omhoog stond. Toch kon Kevin opklimmen naar een 19de plaats en hoe snel het eigenlijk gintg bleek wel toen Kevin op nog geen 9 seconde eindigde van de eerste man.

De tweede race was een betere race want dit keer vloog Kevin er niet af, hoewel Kevin dit keer verder terug viel bij de start. Dus ook nu van een laatste plek, maar gelijk achter de hele meute. En ook nu kwam Kevin weer naar voren om enkele goede gevechten te leveren en zo op een 17de plaats te eindigen. Wat is dan zo’n race kort.

Kevin, sheldon en Jordy

Jordy Schoonderwoerd, Kevin en Sheldon Corneweder in onderling overleg...

De derde manche moest beter dan de andere twee want dan had Kevin nog een kans om in de A-finale te rijden. En ook nu een berestart. Kevin klom in een ronde al naar een 19de plaats, remde er iemand eruit bij de chicane bij de Europalaan, maar werd door deze rijder er finaal er vanaf gereden. Voordat Kevin weer de baan op was werd hij bijna op een ronde gezet. kevin heeft wel gereden als een wilde, maar kon alleen maar eindigen op een 25ste plaats. Dus ook hier eigenlijk te weinig ronden om een goede vuist te maken. Nu kwam Kevin in de B-finale.

In de B-finale mocht Kevin starten van een elfde plaats. De start was weer goed, alleen werd Kevin weer op dezelfde plek eraf gereden door een vrouwelijke coureur maar nu stond Kevin boven op haar kart. Dit was wel een coureuze die van aanpakken wist, want zij pakte Kevin zijn kart op, gooide hem richting de baan en Kevin was gelijk weg. Dit keer had Kevin pas na 10 ronden een aansluiting met de laatste rijder en hij wist toch een aantal plaatsen op te klimmen. Dit keer eindigde Kevin als 12de.

Crash kevin

Zo kom je ook niet ver....

Al met al heeft Kevin wel laten zien dat hij wel degelijk hard kan rijden, alleen moet hij het geluk een beetje afdwingen. En dat geluk hadden we ook niet op de terugweg want een klapband met de aanhanger zorgde ook voor oponthoud. Gelukkig kwam net Dirk van der Pol voorbij en die heeft ook nog geholpen. De volgende race over 4 weken.

Kevin laat zijn stropdas zien....

dorpsgek