balk boven

    Home   |   Nieuws   |   Wie ben ik   |   Verslagen  |   Media  |   Agenda   |   Sponsors   |   Links   |   Gastenboek  |  Contact


Kevin Probeert een rally-wagen uit

KNAF First Talent 14 en 21 april 2012

 

Ook voor Kevin komt er een tijd dat hij of de autosport in wilt, of er mee gaat kappen. Het laatste is zeker niet de bedoeling, en de autosport iin wil hij zeker, maar dan wel de rallysport, en niet wat de meeste kartrijders willen, het circuit op. Endurance vind Kevin wel leuk, maar vanaf het begin dat hij kartte wilde hij de rallysport in. Dus kwam de oproep van de KNAF in het kader van First Talent Rally op het juiste moment. Ook Kevin kreeg een uitnodiging om eens te gaan rijden in een rallywagen. Dit gebeurde op het circuit van zandvoort waar met behulp van pionnen een parcours was uitgezet. Veel rijders, en twee keer rijden, een keer in een Groep N standaard Nissan Micra, de tweede sessie met een BMW.

Kevin had net zijn 12de rijles erop zitten, en eigenlijk was het meer dat Kevin een indruk had van het rijden met een rallywagen dan dat hij een serieuze kanshebber was om bij de eerste vijf te eindigen en zo door te stromen naar de eindfase waarbij tien rijders het tegen elkaar op zouden nemen om zo te bepalen wie het First Talent van 2012 zou worden.

Met de Nissan Micra kon Kevin aardig overweg, ondanks dat hij niet goed bij de pendalen kon. In elk geval geen enkele pion omvergereden (dit werd gelijk gesteld aan het knallen tegen een boom), maar met de BMW was een ander verhaal. Kevin zat te laag in deze auto, waardoor hij de pionnen niet of nauwelijks zag. Wat wel leuk was, was dat hij kon driften en vooral bij de start ging dit goed. Alleen kwamen daarna de pionnen, en om ze nou niet te raken ging Kevin wel heel erg langzaam. Om toch nog terug te komen met een pion onder zijn auto.

Maar omdat hij graag nog een keer wilde rijden hebben wij de KNAF gevraagd of hij een week later nog een keer mocht meedoen. En daar kreeg Kevin toestemming voor. waarvoor ons dank. En voor een impressie van de eerste dag zie de foto's hieronder. En dit keer geen verslag.

Instructie

Tekst en uitleg in Zandvoort....

Micra

Met de Micra in Son..

BMW

Daarna met de BMW...

En op deze moet hij nog even wachten...Dakar Servicetruck Team De Rooy

Dakar